I Will Never Love You

12/2 - 12

Innan du börjar dra förhastade slutsatser om titeln rekommenderar jag att du läser igenom inlägget.. och att du har läst tidningar de senaste veckorna samt håller koll på vad som har hänt i världen på senaste tiden.

Dagens ämne handlar (till en viss del) om Whitney Houston som enligt Aftonbladet, DN, Facebook och alla andra nyhetskällor, hittades död i sin lägenhet den 11/2 (?). Alla rubriker och artiklar som hade skrivits om detta inom de första 30 har redan hunnit skapa en MJ-liknande effekt bland folket.
Det är otroligt hur lätt och snabbt världens uppfattning av någon kan ändras genom dennes död.

För mindre än ett år sedan löd rubrikerna annorlunda; orden alkohol, narkotikapåverkad, skandal och besvikelse, präglade varje nyhet om WH efter hennes konserter runt om i världen. Folket hade vänt sig mot kvinnan som de en gång i tiden såg upp till, massmedierna brydde sig inte längre om att inte vara för hårda mot henne och hennes handlingar. WH blev kvinnan som alla hade tappat tron på.

Allt detta låter förstås bekant: när MJ dog för 3-4 år sedan glömdes alla anklagalser mot honom för pedofilism, istället började alla börja "sörja" honom genom att t. ex. spela hans musik 24/7 överallt; tåget, bussen, skolkorrideoren, restaurangen, toaletten.. ja, överallt! Helt otroligt, jag låtsas inte vara en upprörd super-fan (för jag räknas knappt som fan till honom) men det är respektlöst mot mannen att ha kallat honom för pedofil de sista åren av hans liv och sen bära en MJ T-shirt och säga att han har inspirerat dig till att göra allt du har gjort i ditt liv.

Efter hyckleri-krisen kom paranoian. Ryktet gick om att MJ hade blivit mördat (vilket var tydligen sant), man pekade ut 'Illuminati' som ansvarig för mordet då MJ hade tydligen sagt att han tänkte avslöja dem och jag säger inte mer då jag vill inte ha bullshit här. Många gick på det här (främst lågt allmänutbildade ungdomar) och helt plötsligt började man anklaga Illuminati för en del mord samt att det var de som styrde världen genom kändisar och blablabla.

Tron på MJ må ha förstärkts genom hans död men tiden har ännu en gång visat att det handlade om en fas av överdrivnad för samhället och att - sorgilgt nog - är MJ:s äkta fans egentligen få.