Fri Dah Internet!

Folk, jag har något att erkänna; Varje morgon, på väg till skolan, medans jag sitter på tåget och har inget bättre för mig läser jag Metro. Ja, jag vet, skandal på högsta nivå, men det är irrelevant nu, det som ska uppmärksammas är de kolumner som finns på sida 06. Bland de finns en av mina favorit skribenter: Frida Jönsson, en 18 årig tjej som började sin karriär som kronikör hos Dalarnas Tidning redan när hon var 15.

För att kunna skriva lite mer om Jönsson gogglade jag hennes namn, trots att flera länkar dök upp var det bara två som väckte min uppmärksamhet: hennes personliga Blogg (som är hur bra som helst) och en tråd om henne på Flashback.
Den sist nämnda var egentligen helt olik vad jag förväntade mig, jag trodde att Fridah skulle prislovas och att alla skulle kommentera hur grymma hennes texter är, istället hittade jag en massa klagomål om varför man publicerar en "nörd-fjortis" åsikter i Sveriges mest lästa tidning. Jag undrar, anser de sig vara tillräckligt kunniga för att kunna framföra sina åsikter om det här? Vad fan är en nörd-fjortis? Varför så mycket hat, internet?

Jag förstår mig inte på den här typen av människor, visst är Flashback en sida där en massa skitsnack och skräptrådar förekommer, men när jag ser att en tjej jag beundrar hånas där kan jag inte låta bli att känna ilskan stiga och börja förbanna varenda jävel där, otroligt att just den typen av människor är de som man har lättare att hitta på internet, visst skriver hon mycket om moral och såna saker, men det är just sånt där saker jag tycker man ska ta upp på krönikor, särskilt om de ska publiceras i en tidning, hur annars skulle vi kunna läsa något vettigt om moral i en tidning vars främsta uppgift är att leverera nyheter? I de tidigare nämnda insändare som oftast saknar logik och är ganska patetiska? Tveksamt.

Nu undrar ni säkert varför jag tar upp det här, det är så att jag tycker att Fridah har den talang och skrivförmåga som alla skulle vilja ha, hon har ju full kontroll över vad hon skriver. I hennes stiliga skrivande finner man alltid stabila argument för hennes tänkande, och ännu bättre lyckas hon med att visa hur dåliga motståndarens argumnter är. Minns ni att syftet med den här bloggen är att förbättras? Jo, man kan lätt säga att mitt mål är att uppnå hennes nivå.

I hennes texter ser jag en tjej missnöjd med dagens samhälle (kan delvis känna igen mig där) som vågar ge sig på allt och alla, en tjej med ballar av stål helt enkelt. Men hon kanske inte är så, kanske har jag fått en fel uppfattning om henne, det lär jag veta när hon svarar på mailen jag skickar snart, om hon ens svarar *korsar fingrarna*. Fan vad besviken jag blir när jag inte hittar en Fan-Page om henne på Facebook, jag skulle absolut gå med!

Jag uppmanar er att hjälpa mig att rensa internet från alla haters och idioter som finns (trolls), jag uppmanar er att skapa ett friare internet: Free The Internet.